Getrouwd met een buitenlander of samen woonachtig in het buitenland?

Internationaal familierechtBent u getrouwd met een buitenlander? Of woont u samen met uw Nederlandse partner in het buitenland? Als u dan uit elkaar gaat, is sprake van een internationale echtscheiding. Vaak kan dan in meerdere landen een echtscheidingsprocedure gevoerd worden. Het is in zulke gevallen belangrijk om vooraf goed af te wegen in welk land u een echtscheidingsprocedure start. U zult namelijk ook de gevolgen van de echtscheiding moeten regelen. U dient afspraken te maken over de kinderen, de afwikkeling van uw vermogen en alimentatie. Kan dezelfde rechter beslissen over de echtscheiding, de kinderen, alimentatie of het vermogen? Moet de rechter op alle onderwerpen hetzelfde recht toepassen? Kan de uiteindelijke uitspraak in een ander land ten uitvoer worden gelegd?

Advies vooraf voorkomt problemen

Dit zijn allemaal onderwerpen die u voor het starten van een echtscheidingsprocedure moet meewegen. Te vaak wordt zonder met deze aspecten rekening te houden een procedure gestart. Hierdoor kan het gebeuren dat in verschillende landen tegelijk procedures lopen. Een goed en gedegen juridisch advies vooraf, voorkomt dit. Donckhof kan u dit advies geven.

Ga direct naar…

Relaties worden steeds internationaler, het familierecht heeft dus ook steeds vaker een internationaal aspect.

Hebt u hulp nodig bij een internationale scheiding?

Donckhof Advocatuur & Mediation heeft veel ervaring op dit gebied. Heleen Scheer kan uw vragen beantwoorden en u juridisch bijstaan. Neem gerust contact op.