Woont uw kind in een ander land?

Internationaal familierechtWoont uw kind in een ander land dan u? Heeft uw kind ouders met verschillende nationaliteit? Woont de andere ouder in een ander land dan uw kind? In al deze gevallen is sprake van een internationale familiezaak.

Vragen die dan kunnen rijzen zijn:

  • Wie is de ouder van uw kind?
  • Wie heeft het gezag over uw kind?
  • Hebt u of heeft de andere ouder recht op omgang met uw kind?

Erkenning niet automatisch geregeld

Afstamming kan voor internationale problemen zorgen. Als u uw kind in Nederland hebt erkend, bent u dan in het buitenland ook automatisch de vader van uw kind? En andersom: als u in het buitenland als vader wordt erkend, wordt uw familieband in Nederland dan automatisch erkend?

Verhuizen

Voor de vraag of u (naar het buitenland) mag verhuizen, is het van belang om te weten of de andere ouder het gezag over uw kind heeft. Verhuizen zonder toestemming kan namelijk internationale kinderontvoering zijn. Bij het opstellen van een ouderschapsplan is het van belang om met internationale aspecten rekening te houden.

Gespecialiseerde advocaat

In alle internationale kinderzaken kunt u het beste een gespecialiseerde advocaat inschakelen. In internationale kinderzaken krijgt u onder andere te maken met het Haags Kinderbeschermingsverdrag 1996, Brussel II bis en het Haags Kinderontvoeringsverdrag. Mr Heleen Scheer heeft veel kennis van dit soort zaken en van de relevante verdragen en verordeningen.

Ga direct naar…

Voor de kinderen is het het beste als u als ouders zelf afspraken over uw ouderschap maakt.

Hebt u een internationaal probleem met uw kinderen?

Donckhof Advocatuur & Mediation heeft veel ervaring op dit gebied. Heleen Scheer kan uw vragen beantwoorden en u juridisch bijstaan. Neem gerust contact op.