Van kinderontvoering kan al snel sprake zijn

KinderontvoeringAls u en de andere ouder beiden met het gezag over uw kind belast zijn, hebt u allebei toestemming nodig om met uw kind naar een ander land te verhuizen. Hebt u geen toestemming, dan kan in de volgende gevallen sprake zijn van internationale kinderontvoering:

  • U hebt uw kind meegenomen vanuit het buitenland naar Nederland.
  • De andere ouder heeft uw kind meegenomen vanuit het buitenland naar Nederland.
  • U hebt uw kind meegenomen vanuit Nederland naar het buitenland.
    De andere ouder heeft uw kind meegenomen vanuit Nederland naar het buitenland.

Om dit te voorkomen, moet u zich – voordat u met uw kind naar het buitenland gaat verhuizen – goed laten informeren over de mogelijke gevolgen van een verhuizing. Als de andere ouder met gezag geen toestemming geeft om met uw kind te verhuizen, kunt u de rechter vragen u vervangende toestemming te geven voor de verhuizing. Ook kunt u een verhuizing van de andere ouder met uw kind via de rechter verhinderen. In al deze gevallen is een goed en gedegen juridisch advies essentieel. Daarom is het noodzakelijk om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Expert kinderontvoeringen en internationale verhuizingen

Heleen Scheer is expert op het gebied van internationale kinderontvoeringszaken en (internationale) verhuizingen en heeft jarenlange ervaring hierin, zowel in Nederland als in het buitenland. Ze is één van de advocaten waar het Centrum Internationale Kinderontvoeringen (IKO) naar doorverwijst en lid van de Vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Daarnaast is ze cross border mediator en wordt ze door de rechtbank Den Haag als cross border mediator ingeschakeld bij zaken van internationale kinderontvoering. Ook beschikt ze over een ruim netwerk van advocaten en specialisten binnen en buiten Nederland.

Ga direct naar…

Kwade opzet is er vaak niet bij, maar de ouder die het kind meeneemt realiseert zich niet dat hij of zij daar toestemming voor nodig heeft.

Hebt u ook te maken met internationale kinderontvoering?

Donckhof Advocatuur & Mediation heeft veel ervaring op dit gebied. Heleen Scheer kan uw vragen beantwoorden en u juridisch bijstaan. Neem gerust contact op.