Is er sprake van ontvoering naar het buitenland?

KinderontvoeringAls uw kind vanuit Nederland naar het buitenland is meegenomen, moet u in dat land een procedure starten. In sommige landen is het Haags Kinderontvoeringsverdrag van 1980 van toepassing. Had uw kind voor de verhuizing zijn gewone verblijfplaats in Nederland? Had u of de andere ouder het gezag over uw kind? Deze vragen zullen door de rechter in het buitenland beantwoord moeten worden. Het Nederlandse recht is daarbij leidend.

In de landen waar het Haags Kinderontvoeringsverdrag van 1980 niet van toepassing is, zal op grond van de in dat land geldende regels een procedure gevoerd moeten worden om uw kind terug te halen naar Nederland. In die gevallen kan het lastig zijn om uw kind weer terug in Nederland te krijgen.

Bij een ontvoering vanuit Nederland wordt u dus geconfronteerd met een buitenlandse procedure waarbij de buitenlandse rechter geïnformeerd moet worden over Nederlands recht. Donckhof helpt u hierbij; zelf en waar wenselijk met behulp van het ruime netwerk van advocaten in het buitenland dat zo nodig ingeschakeld kan worden.

Ga direct naar…

Als je in een vreemd land moet procederen, is het belangrijk dat je je gesteund voelt door je advocaat.

Is uw kind meegenomen naar het buitenland of hebt u uw kind meegenomen?

Donckhof Advocatuur & Mediation heeft veel ervaring op dit gebied. Heleen Scheer kan uw vragen beantwoorden en u juridisch bijstaan. Neem gerust contact op.