Begeleiding bij vinden van oplossingen

Als mediator begeleidt Donckhof u bij het zelf vinden van oplossingen binnen de grenzen van wat juridisch kan en mag. Door respectvol te onderhandelen, komt u tot de beste oplossing voor uw persoonlijke situatie. Bijna alle situaties binnen het personen- en familierecht zijn met behulp van mediation tot een voor u en uw (ex)partner passende oplossing te brengen. Met oog voor de onderliggende emoties rond de scheiding wordt u in dit proces begeleid.

In het eerste mediationgesprek wordt vastgesteld of u en uw (ex)partner mediation willen en of u daar beiden emotioneel gezien ook aan toe bent. Daarna wordt besproken wat het geschil is en wat opgelost moet worden. In drie tot vijf gesprekken begeleidt Donckhof u en uw (ex)partner bij het onderhandelen over wat voor u en uw eventuele kinderen de beste oplossing is.

Unieke samenwerking

Donckhof biedt een unieke samenwerking met Consonant Mediation. Consonant Mediation is opgericht door Christel Hobbelen.

Christel Hobbelen werkt sinds 2000 als zelfstandig gevestigd mediator en coach, daarnaast geeft ze ook training aan mediators en hulpverleners in opleiding. Christel Hobbelen heeft daarvoor 15 jaar in de jeugdbescherming gewerkt, onder meer bij de Raad voor de Kinderbescherming, als gezinsvoogd en als gezinsbegeleider.

De combinatie is uniek door de diversiteit aan kennis en ervaring. Het maakt mediation op maat mogelijk. Christel Hobbelen heeft een achtergrond in de psychologie, uitgebreide kennis van en ervaring met kinderen in scheidingssituaties en expertise op het gebied van het begeleiden van communicatieproblemen. Heleen Scheer heeft een juridische achtergrond, en ruime kennis van en ervaring op het terrein van familierecht. Daarnaast heeft zij specifieke kennis van en ervaring in (internationale) familiemediations.

In mediations die daarvoor geschikt zijn, wordt de intake van de mediation door Heleen Scheer en Christel Hobbelen samen gedaan. In overleg met de (ex) partners en de mediators wordt dan besproken hoe de mediation wordt voortgezet; een aantal gesprekken met beide mediators, één of meer gesprekken met Christel Hobbelen en daarna met Heleen Scheer of andersom. Op deze manier kunnen de (ex) partners naar behoefte op een zo goed mogelijke wijze begeleid worden bij zowel de juridische, als de emotionele gevolgen van de scheiding. Daarnaast kunnen afspraken op maat  worden gemaakt.

Ga direct naar…

Oplossen is beter dan winnen.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

U kunt een kennismakingsgesprek plannen via ons contactformulier.

Hier zijn wij ook actief